بسم الله الرحمن الرجیم
خورردن غذای حلال و عدم پیروی از شیطان
یَا أَیُّهَا النَّاسُ کُلُواْ مِمَّا فِی الأَرْضِ حَلاَلًا طَیِّبًا وَلاَ تَتَّبِعُواْ خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُّبِینٌ ﴿۱۶۸﴾
ای مردم از آنچه در زمین است حلال و پاکیزه بخورید و از گام های شیطان پیروی نکنید، چرا که او دشمن آشکار شماست.
إِنَّمَا یَأْمُرُکُمْ بِالسُّوءِ وَالْفَحْشَاء وَأَن تَقُولُواْ عَلَى اللّهِ مَا لاَ تَعْلَمُونَ ﴿۱۶۹﴾
او شما را فقط به بدی ها و انحرافات فرمان می دهد (و نیز دستور می دهد) آنچه را که نمی دانید به خداوند نسبت دهید.
یکی از کمینگاه های شیطان، حلال و پاکیزه بودن روزی است.[آیه 168] طبق آیه 169 شیطان انسان را به بدی و فحشا امر می کند و آنگاه که انسان نتیجه اعمالش را دید و در سختی افتاد، شیطان این سختی ها را به خداوند نسبت می دهد و با این کار در حالت یک دور مضاعفی (با یک دور چند برابری) انسان را از خداوند دور می کند. به عبارتی محبت به خداوند متعال را در دل انسان کم می کند. انسانی که از خداوند متعال دور شده است، جسارت بزرگتری را مرتکب می شود و یا لااقل خطاهای گذشته را تکرار می کند. همین امر سبب فراهم شدن عذاب او می شود. بنابراین هیچ دشمنی (شیطان) بدتر از آن کسی نیست که آسیب بزند و آسیب ها را به دوست(خداوند متعال) نسبت دهد و مجدداً از در دوستی آسیب بزند.
نکته: از نقاط ضعف انسان فحشا است، لذا خداوند متعال آن را به صورت جداگانه از بدی ها مطرح نموده است. بنابراین انسان باید به شدت مراقب این حوزه از رفتارش باشد.
ان شاءالله از این به بعد دیگر گناهان، کم کاری ها و جهالتم را گردن خدا نیاندازم و بجای آن توبه کنم و راه بازگشت در پیش گیرم.